FöretagsAkademin


Hem Om FöretagsAkademin Aktiviteter Goda exempel Nätverk Press Kontakta oss

 

 

Ett av Goda Exempel inom området:

 

gron_knapp Tillväxtstrategier 

 

Mobergs Mekaniska

 

Vitamininjektionen i form av kvalitativa utbildningarna från FA2.0 har stärkt alla anställda såväl som grupp som individer inte minst genom ökad självkänsla. Med våra nya färdigheter har vi kunnat ta oss an mer komplexa uppdrag och större projekt samt även tagit steget att investera i mer avancerade maskiner och programvaror.  Vi har verkligen kunnat använda lågkonjunkturen till att investera för framtiden i vår största tillgång - personalen. Att utbildningarna och nätverksträffarna dessutom gett oss en mängd nya kontakter och affärer ser vi som en förträfflig bonus.

Småföretag i allmänhet avsätter troligtvis mindre medel för kompetensutveckling än storföretagen, men med detta stöd ges fantastiska möjligheter. Att utbildningarna är kostnadsfria är naturligtvis den största moroten men att kunna välja från ett väl utvalt smörgåsbord av utbildningar anpassade för småföretag är också en stor fördel.
I synnerhet i en lågkonjunktur där dessa utbildningsinsatser säkert har påverkat många företagare att avvakta med uppsägningar. Vi har kunnat se lågkonjunkturen som en förmån genom att utnyttja tiden till kompetensutveckling och organisera oss för bättre tider.

Har vi inga kompetenta och motiverade medarbetare har vi sämre konkurrenskraft. Dessutom ökar det självförtroende och trivsel vilket bör minska personalomsättningen.

moberg_logga

 

Mvh Fredrik Moberg

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Producerad av Vitaminera AB