FöretagsAkademin


Hem Om FöretagsAkademin Aktiviteter Goda exempel Nätverk Press Kontakta oss

 

 

Nyheter som publicerats på första sidan

Det datum som nyheten togs bort från första sidan står före varje nyhet.

 

 

 

 

 

2010-09-13

FA 2.0 dokumenterar med film

De sista halvåret av projektet kommer vi att dokumentera en del av våra aktiviteter och resultatet av olika insatser.

 

Först ut att filmas blev nätverksavslutning för de första affärsnätverken. Den filmen hittar du nu via FöretagsAkademins webbsida, klicka på filmklappen till höger. Allt eftersom vi dokumenterar fler insatser lägger vi ut filmerna där. Håll utkik!

 

 


2010-09-13

Nu finns vi på facebook

Nu kan du hitta FöretagsAkademin 2.0 på facebook. Här kommer du få ta del av logginlägg från oss på kontoret och information om aktiviteter vi har att se fram emot till hösten. Vi hoppas också att vi med facebook kan skapa ett forum för nätverkande mellan företagare i regionen och en plattform för dialog mellan FöretagsAkademin 2.0 och våra deltagande företag.

 

Vi gillar dig, Gillar du oss?

 

Till vår sida på facebook...


 

2010-09-13

Förändringar i projektorganisationen

Inför projektets sista fas kommer en del förändringar inom projektorganisationen att genomföras. Inga-Lill Lellky har fått ett nytt projektledaruppdrag från den 1 september 2010 och Katja väntar sitt andra barn i oktober. Grattis och lyckönskningar till dem båda!

 

Från och med den 1 september kommer Ingrid Haraldsson att ta rollen som projektledare och Ingmarie Larsson kommer tillbaka som projektassistent i mitten av oktober.

 

Mer info om organisationsförändringarna...

 


 

2010-08-31

Även denna fokusträff blev snabbt fullbokad så vi kör ytterligare ett datum. Nytt datum är fredagen den 24 september.

 

Fokusträff med FöretagsAkademin 2.0

Sluta pressa dig och få mer gjort

Fredagen den 24 september, kl. 07:30-09:00, S:t Knuts väg

 

Lär dig få ut så mycket som möjligt av dig själv samtidigt som du minskar risken för att slita ut dig. Med kunskap om EnergyManagement skaffar du dig vanor som ger dig, dina medarbetare och ditt företag drivkraft.

 

Till information om fokusträffen och anmälan...


 

2010-08-19

Nätverk med start hösten 2010

FöretagsAkademin 2.0 planerar att starta fler av våra uppskattade nätverk under hösten 2010. Design och export är två av de teman som diskuteras. Redan nu kan du genom att visa ditt intresse för att delta ge oss viktig information inför vår planering. Under menyn nätverk hittar du länken till formuläret för din intresseanmälan. Din anmälan är inte bindande.

 

Lämna din intresseanmälan...


 

2010-08-10

Nätverk med fokus på hållbarhet

För projektets deltagande företag finns nu möjligheten att delta i ett nätverk som sätter fingret på hur ditt företag kan bli lönsamt med CSR. Första träffen med nätverket är den 10 augusti 2010.

 

Läs mer om nätverket och hur du anmäler dig...

 


 

2010-08-02

Fokusträff med FöretagsAkademin 2.0

Få alla att känna sig som vinnare efter en konflikt

I våra roller som chefer och kollegor hamnar vi i situationer där motsättningar och konflikter uppstår. Det kan vi inte undvika. Däremot kan vi lära oss hur vi bäst hanterar och löser dessa situationer när de inträffar. På denna fokusträff inspirerar Karin Andersson dig om de fem steg hon menar ger oss en vinna-vinnasituation och ett positivt arbetsklimat.

 

27 aug 2010, kl. 13:00-14:00 (mingel till kl. 15:00), S:t Knuts väg 19

 


 

2010-06-23

Ekonomisk förståelse med affärssimulering

Malmöbaserade Celemi är världsledande inom företagssimuleringar och har vunnit många priser för sin effektiva pedagogik. Ledare och medarbetare i företag som deltar i projektet erbjuds genomgå en ekonomiutbildning med affärssimulering "Celemi Äpplen och Päron" som pedagogiskt verktyg.

Läs mer ...

 


2010-06-15

Design som tillväxtfaktor

Företagare som besökte Saltimporten för en träff med design och lönsamhet som tema fick se många exempel på vad design innebär och hur design kan öka lönsamheten i företaget. Flera olika designers fanns på plats för att informera och visa hur företag kan använda sig av design sina verksamheter. Tack alla som medverkade och bidrog till att företagsträffen blev lyckad.

 

Till inbjudan av företagsträffen...

 


 

2010-05-25

Nu startar vi nätverk med fokus på hållbarhet

Nu kan du som har ett deltagande företag i projektet anmäla dig till ett av de två parallella nätverk som vi startar i maj.

 

Nätverket vänder sig till entreprenörer som vill inkludera ett hållbarhetsperspektiv i sin verksamhet. I nätverket belyses olika sidor av hur du skapar ett hållbart företag och hur du kan göra skillnad även som småföretagare. Hållbara varumärken är morgondagens varumärken.

 

Läs mer om nätverket och se hur du anmäler dig...

 


2010-05-20

Sammanställning, bilder och kontaktuppgifter

Nu kan du hitta kontaktuppgifter till alla som medverkade på företagsträffen om CSR, hållbarhetsarbete för företagare. En kortare sammanfattning av föredragen samt bilder kan du också hitta.

 

Till sammanställningen...

 

 


 

2010-05-20

Visa din omvärld att du satsar på ditt företag

Du som har ett deltagande företag i FöretagsAkademin 2.0 har gjort ett aktivt val. Du vårdar och satsar på din personal och du vill att företaget växer med kunskap. Visa det för dina kunder, leverantörer och medarbetare.

 

Nu hittar du olika bilder för nedladdning som du kan använda på din webbsida. Var stolt över din satsning och visa att du deltar i ett kompetensutvecklingsprojektet.

 


2010-05-18

Välkommen Mia

FöretagsAkademin senaste tillskott i projektorganisationen är Mia Fridh. Mia har börjat som assistent på kontoret. Hon svarar på frågor från kursdeltagare och utbildningsleverantörer och arbetar med administrativa uppgifter.

 


2010-05-04

Hållbarhet är allas angelägenhet

Hållbarhet som fenomen är här för att stanna och hållbara företag är framtidens företag. Det var kontentan av de vi fick oss till livs under senaste företagsträffen. Att CSR är en angelägenhet och konkurrensfaktor även för mindre företag blev också uppenbart. Det var också positivt att under frågestunden höra att mötesplatsen mellan företagare och samhällsentreprenörer gav direkta resultat under kvällen. En kortare sammanfattning, bilder och utvärderingen redovisas under kommande vecka.

 


 

2010-04-28

Företagsträff med FöretagsAkademin 2.0

Våga göra skillnad

27 april, Swedbank Stadion, kl. 16.30

 

Hållbarhetsarbete för företag

Vad är ett hållbart företag? Vad kan arbete med CSR, Corporate Social Responsibility, betyda för ditt företag? Svaren på dessa frågor får du denna kväll. Och mycket mer kring hur du som företagare kan engagera dig i något du brinner för samtidigt som det ger affärsnytta för ditt företag.

 

Till webbsidan om företagsträffen och till anmälan...

 


 

2010-04-16

Lunchseminarium med FöretagsAkademin 2.0

Ta pulsen på ditt företag

15 april, Mincs lokaler, kl. 11-13

 

Välkommen på seminarium där vi presenterar företaget Diversity Index och deras verktyg för att mäta och analysera företag och ta reda på hur arbetsplatsen mår. Du kommer dessutom att få ta del av resultatet för två deltagande företag som genomgått mätningen och analysen. Deltagande företag med mer än 10 anställda erbjuds genomgå mätningen inom ramen för projektet.

 

Till webbsidan om seminariet och till anmälan...

 

 


 

 

2010-04-16

Ta tillvara på det du påbörjat för företaget

Projektet FöretagsAkademin 2.0 kommer att avslutas vid årets slut, men för ditt företag som deltar har utvecklingsprocessen då bara börjat.

 

Säkerställ att all ny kunskap som kommit in i företaget förvaltas och leder fram till kompetens, utveckling och framgång för ditt företag. Anmäl dig till den utbildning i att driva förändrings- och utecklingsarbete som FöretagsAkademin 2.0 nu erbjuder dig som är VD och /eller kontaktperson.

 

Anmäl dig i dag och ta tillvara effekterna av företagets deltagande i projektet.

 

 

Läs mer om utbildningen och till anmälan...


 

2010-04-07

Offentliga upphandlingar lockade många

I onsdagskväll hade FöretagsAkademin 2.0 sin andra företagsträff för året. Offentliga upphandlingar var temat som lockade över 160 personer att anmäla sig. Sanny Hell, Malmö stads chef för upphandlingar, informerade om den nya policyn, vilka regler och direktiv de har att rätta sig efter men också om deras strävan och arbete för att underlätta för små och medelstora företag. På Malmö stads hemsida hittar du information om regelverk, avtal och aktuella upphandlingar. www.malmo.se/upphandling

 

2010-03-26

Det blir på Hipp på torsdag

Inga-Lill kom precis från HIPP och berättar att allt är OK inför torsdagens träff. Företagsträffen kommer att bli av som planerat i spegelsalen på HIPP.

 

Välkommen till er 160 personer som anmält er!

 


 

2010-03-26

Ta tillvara på det du påbörjat för företaget

Projektet FöretagsAkademin 2.0 kommer att avslutas vid årets slut, men för ditt företag som deltar har utvecklingsprocessen då bara börjat.

 

Säkerställ att all ny kunskap som kommit in i företaget förvaltas och leder fram till kompetens, utveckling och framgång för ditt företag. Anmäl dig till den utbildning i att driva förändrings- och utecklingsarbete som FöretagsAkademin 2.0 nu erbjuder dig som är VD och /eller kontaktperson.

 

Anmäl dig i dag och ta tillvara effekterna av företagets deltagande i projektet.

 

Läs mer om utbildningen och till anmälan...


 

2010-03-16

Mångfald och lönsamhet

Nu lanseras boken Mångfald och lönsamhet, en kom-igång-bok för företagare som vill starta eller stärka sitt mångfaldsarbete. Anna Rosengren har skrivit boken som innehåller grundläggande kunskap samt tips och idéer som kan göra din arbetsplats mer trivsam, din kundkrets bredare och din omsättning högre. Läs den och inspireras!

 

Projektets deltagande företag kommer att få ett exemplar av boken till sina anställda. Dessutom kommer vi att dela ut boken på våra företagsträffar. Känner du att du inte kan vänta, utan vill sätta igång med arbetet direkt, kan du även ladda ner boken från vår webbsida.

 


 

2010-03-04

Nyheter i kursutbudet

Vi har nu utökat vårt kursutbud med nio nya kurser inom områdena administration, arbetsmiljö och management. Har du som kontaktperson ännu inte lämnat in ditt företags kursanmälan ber vi dig göra det snarast. Ta gärna en extra titt på våra nya efterfrågade kurser.

 

Läs om de nya kurserna...


 

2010-03-04

Storverk om nätverk

Företagsträffen om nätverkande, Nätverk för storverk den 17 februari, blev vår hittills mest välbesökta. 152 personer kom och fick kunskap om nätverkandets betydelse för ett företag samt inspiration och verktyg för hur man kan tänka när man bygger värdefulla långsiktiga relationer.

 

Nästa företagsträff är den 25 mars och handlar om offentlig upphandling.

 


 

2010-02-18

Välkommen till företagsträffen idag!

Nätverk för storverk

17 februari, MalmöMässa, kl. 16.30-19.30

Nätverkande har alltid en central del i våra företagsträffar, denna gång tar vi det ett steg längre och lägger all fokus på detta viktiga ämne. Denna kväll debatteras tradition och nytänkande inom nätverk. Hur ska du använda dig av de sociala medierna när du nätverkar? Flera personer med nätverkande som sin specialitet delar med sig av sina kunskaper. Du får flera tips och verktyg till hur du kan tänka och agera när du ska nätverka.

 

Läs mer om företagsträffen och till anmälan...


 

2010-02-15

15% högre omsättning med tillgänglighet?

I samband med att FIFH Malmö (Föreningen Idrott för Handikappade) arrangerar Malmö Open, en av världens största handikappidrottstävlingar för klubblag, ger FöretagsAkademin 2.0 företag möjlighet att delta i ett seminarium om affärsnyttan med att arbeta med tillgänglighetsfrågor. Du får kunskap om hur företaget kan öka lönsamheten och tillväxten genom att bedriva en tillgänglig verksamhet. Dessutom får du höra Paralympicsimmaren David Lega inspirera om affärsnyttans möjligheter.

 

Utöver föreläsningarna är programmet fullspäckat med underhållning, finalmatch i rullstolsbasket av världsklass samt mat, dryck och mingel.

 


 

2010-02-08

Stort tack!!

Till alla som kom och kickade igång år två av projektet. Tack också till våra sponsorer som stod för mat och dryck till alla deltagarna.

 


 

2010-01-20

Vill du delta i ett affärsnätverk?

Det stora intresset för nätverket med Tomas Lydahl som nätverksledare har inneburit att FöretagsAkademin 2.0 startar ytterligare ett med samma upplägg.

 

Är du företagsledare till ett företag som deltar i projektet och önskar delta i affärsnätverket finns det fyra platser kvar. Kontakta projektledare Inga-Lill Lellky på e-post:

inga-lill.foretagsakademin@malmo.se

Först till kvarn gäller...

 


 

2010-01-19

Välkommen, alla som anmält sig till dagens

Kick-Off 2010

Tiden går som bekant fort när man har roligt. Projektet FöretagsAkademin 2.0 har nått halvtid. Nu inleder vi år två med en inspirerade Kick-Off.

 

Tisdagen den 19 januari 2010 öppnar vi upp lokalerna under tre tillfällen på dagen. Du bjuds på mat och dryck och intressanta programpunkter. Välkommen med din anmälan!

 


 

2010-01-11

Nytt ansikte i projektorganisationen

Nu när FöretagsAkademin 2.0 går in i andra halvlek, kommer ett nytt ansikte dyka upp i projektorganisationen. Ingrid Ehrstedt hälsas välkommen och vi riktar ett STORT TACK till Ingmarie Larsson, som nu går vidare mot nya utmaningar.

 

Piku AB, som ansvarar för projektledningen av FöretagsAkademin 2.0, har inför 2010 genomfört vissa organisationsförändringar. För FöretagsAkademin 2.0:s del innebär det att Ingrid Ehrstedt ersätter Ingmarie Larsson, som ansvarat för kurssamordningen.

 

Ingrid, som har lång erfarenhet av att skräddarsy utbildningar och en stor kunskap om hur man utvecklar chefer och personal att nå nya höjder, hälsas välkommen till projektet. Samtidigt riktar vi ett stort tack till Ingmarie som varit en god medspelare i projektets första halva, och som med ett väl genomfört arbete har lagt grunden för goda administrativa rutiner.

 

Vi på FöretagsAkademin 2.0 känner Ingrid Ehrstedt väl, och ser fram emot att få med henne i gänget!

 

Ingrid Ehrstedt når du på tel: 040-34 91 61 och ingrid.foretagsakademin@malmo.se

 

 

Brev från Ingmarie

 

Till alla deltagare och utbildningsleverantörer i FA 2.0

 

Stort TACK till alla som jag av olika anledningar varit i kontakt med i FöretagsAkademin 2.0. Det har varit enormt positivt att jobba tillsammans med er och jag önskar er allihop LYCKA TILL med era planerade kompetensutvecklingar/utbildningar.

 

I och med årsskiftet genomför Piku en organisationsförändring, vilket innebär att Ingrid Ehrstedt (också från Piku) efterträder mig som kurssamordnare.

 

Jag går nu mot andra nya utmaningar som konsult och jag är övertygad om att våra vägar korsas på något annat sätt i framtiden.

 

Ingmarie Larsson, 070-765 49 03

ingmarie.larsson@telia.com

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Producerad av Vitaminera AB