FöretagsAkademin


Hem Om FöretagsAkademin Aktiviteter Goda exempel Nätverk Press Kontakta oss

 

 

Kort resumé från avslutningen på Luftkastellet 14 december 2010

Tack och God Fortsättning, kavalkaden över två år med FöretagsAkademin 2.0, gick av stapeln på en dryg timme. Ett fullspäckat program med deltagande företag, artister, skådespelare, musiker, film m m, som allt syftade till att sprida erfarenheter och goda exempel från projektet.

 

 

Första delen av kvällen ägnades åt mingel och kära återseenden mellan företagare, utbildningsleverantörer m fl! Samtidigt bidrog Filip Runessons trio med stämningsfull musik som gav hela tillställningen rätt inramning. Därefter bänkade 300 förväntansfulla personer sig framför scenen som äntrades av kvällens konferencier Trine Grönlund, ackompanjerad av pianist Mats Bengtsson, vars uppgift under kvällen var att förstärka alla framträdanden!

publikEfter inledningen med filmen om FA 2.0  tog näringslivsdirektör Pehr Andersson och kommunstyrelsens vice ordförande Anja Sonesson till orda och berättade om FöretagsAkademins 2.0 betydelse för näringslivet i Malmö och regionen, samt om det värdefulla samarbetet mellan Malmö Stad och Malmö Företagsgrupper, som verkligen funnit sina former under projekttiden.

trine

 

Trine (vä) varvar proffsigt varje framträdande med fakta och resultat från projektet, vilket också visades i det bildspel som satts ihop för kvällens program. Åsa Skogström Feldt, vd för Hungerprojektet, berättade om de två nätverk inom CSR som hon lett i FöretagsAkademin 2.0, och vad som varit viktigt för dessa entreprenörer när det gäller hållbar utveckling av företagen.

 

Vi fick också veta vad hållbar utveckling innebär i praktiken, miljömässigt, socialt, ekonomiskt och kulturellt. Fina bilder från Hungerprojektet och Afrika ramade in det här verksamhetsområdet i FA 2.0, liksom acapellagruppen Andetag gjorde med sin afrikanska sång!

eu-sketchGarbo und Gretchen (bild vä), dvs skådespelarna Lotten Roos och Ida Löken visade med sina sketcher hur vi har arbetat med utbildningar och vad det gjort för företagens utveckling, hur vi jobbat med jämställdhetsfrågor och hur det är att vara yrkeskvinna, mamma mm på en och samma gång. De visade också en glimt av hur det kan gå till (och inte gå till) i kontakterna med ESF!

seanmagnus1

 

Mångfald (kön, sexuell läggning, etnisk och funktionshinder) är frågor som projektet upp-märksammat mycket, och kopplat till affärsnytta för företagen. Detta visade artistparet Sean Kelly och Magnus Skogsberg (bild hö) upp med sina fram-trädanden där fakta, humor och sång blev en härlig blandning! Jonas Helgesson skulle föreläst om tillgänglighet, men drabbades av magsjuka och var istället med oss via Youtube!

Inga-Lill Lellky och undertecknad fick också några ord med i laget, i egenskap av projektledare, ett uppdrag som vi båda njutit stort med!

Kvällen avrundades sedan med fika och julgodis, samtidigt som Miriam Aidas trio underhöll med salsa-toner – kan det bli bättre i en stad som Malmö – mångfaldes stad i många bemärkelser?!

Nej vi tror inte det! Tack alla medverkande, tack projektägare och samarbetspartners och tack ESF som bidrar med finansieringen!

 

Tack och God Fortsättning!

Ingrid Haraldsson

projektledare

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Producerad av Vitaminera AB