FöretagsAkademin


Hem Om FöretagsAkademin Aktiviteter Goda exempel Nätverk Press Kontakta oss

 

 

FöretagsAkademin 2.0 har sedan januari 2009 haft ca 200 deltagande företag och ca 2000 deltagare som har tagit del av utbildningar som erbjudits.

Läs gärna om några Goda exempel på resultatet av deltagandet inom ett av de fyra områdena ...

 

 

gron_knapp Jämställdhet

 

Arena Personal AB

Arena Personal AB eftersträvar att bibehålla en jämn könsfördelning i verksamheten och rekryterar gärna personer av utländsk bakgrund eftersom företaget ser kulturell mångfald som en tillgång. En rekrytering är en viktig och strategisk åtgärd som syftar till att Arena Personals verksamhetsmål uppnås.

Läs mer ...

 

 

Riidoo Försäljnings AB

Eva Marnfeldt, på företaget Riido Försäljnings AB, menar att jämställdhetsfrågor på arbetsplatsen är mycket viktiga. Någon policy har det nystartade företaget inte hunnit att ta fram ännu,

men de anser sig själva vara mycket medvetna. Tex ska nästa styrelsemedlem vara en kvinna och de välkomnar kompetenser från andra kulturer. Kunskap i fokus, hälsar Eva.

 

 

 

Så här arbetar vi i RÄTSO projekt med jämställdhet

Från och med nästa år arbetar jag med både projektledning och utbildning. RÄTSO blir ett utbildningsföretag som utbildar Stoppa Sabbet-ledare. Vi satsar på unga arbetssökande 18-24 år. Parallellt kommer vi att fortsätta med projektledning.

Läs mer...

gron_knapp Mångfald 

 

ASSO Produkter AB

Ett antal företag som är medlemmar hos Företagsakademin 2.0 har erbjudits att kostnadsfritt få medarbetaranalys, med möjlighet till mångfaldscertifiering, utförd av DiversityIndex Sweden. Ett av dessa företag är ASSO Produkter AB som arbetar med kablagetillverkning i Malmö.

Läs mer...

 

 

Jörns resor

Under hösten har Jörns resor genom FöretagsAkademin 2.0 fått möjlighet att skapa en plattform för att öka sin försäljning genom att attrahera HBT-kunder.

Detta har skett genom fyra steg i samarbete med MB Market Makers.

Läs mer...

 

gron_knapp Tillväxtstrategier

 

AVV-service AB

Vi väldigt tacksamma att FA har gett oss möjligheten att tänka lite större!

Läs mer...

 

 

Läns Alarm

Vårt samarbete ger oss möjligheter till att utvecklas som företag vilket kan leda till ökad lönsamhet/omsättning/tillväxt som i sin tur kan generera fler arbetstillfällen.

Läs mer...

 

 

Ingstad & Co

Företaget har funnits länge och vi har en stor bredd på våra tjänster. Det gör att vi ibland kan bli otydliga och har svårt att veta exakt vad vi ska lyfta fram i en viss situation. Den här tillväxtplanen fokuserar därför i första hand på hur vi ska bli tydliga internt och i vår affärsidé, så att alla i personalen kan beskriva företaget på samma sätt.

Läs mer...

 

 

Mobergs Mekaniska AB 

Fredrik Moberg på Mobergs Mekaniska har tagit fram företagets tillväxtstrategi och säger:

Läs mer...

 

 

Mindmade

I framtiden vill jag ha en stabilare och mer självständig roll på marknaden, genom att skapa ett nischat filmkommunikationsbolag. Denna tillväxtplan, som är framtagen i samarbete med Caroline Murray Carlsson på Lustra Utveckling AB, syftar till att skapa en tydlig grund och en plan för vilka steg företaget behöver ta för att ta denna nya position.

Läs mer...

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Producerad av Vitaminera AB