FöretagsAkademin 2.0


Hem Om FöretagsAkademin Aktiviteter Goda exempel Nätverk Press Kontakta oss

 

 

Mångfald vt 09 Slogan tävling Höstmingel 3 nov 2010 Export och nya marknader 23 nov 2010 Tack 14 december Kort resumé 14 december

Företagsträff med FöretagsAkademin 2.0

Saxat från seminariet Export och Nya Marknader, 23 nov

 

45 företag med nyfikenhet på exportmarknaden samlades på St Gertud i Malmö. Vi skulle ta oss igenom ett späckat program och hinna mingla lite, men mingeltiden minskade dock, till förmån för deltagarnas frågor till föreläsarna!

 

Höstmingel med tema sociala medier

Gösta Melkersson och Mårten Jegenstam från Exportrådet gav oss inblick i vad deras organisation kan bistå med, och det var en hel del! Alltifrån analysarbete, vägledning, hjälp med att ta sig in på en ny marknad och inte minst välja rätt marknad! Här finns värdefull kompetens och hjälp att undvika stora misstag och felaktiga investeringar!

Timo Engström öppnade en ny värld för åtminstone mig, när det gäller exklusiva designade förstärkare med ljud i världsklass! Hans företag Engström & Engström AB, har med hjälp av rätt val av agenter intagit den amerikanska marknaden och deras produkter nämns nu bland "top five" i branschen. Snyggt jobbat på exportmarknaden på kort tid!

Fredrik Hörtewalls företag Prorsum AB har en unik produkt inom medical food, som nu erövrar den internationella marknaden! Deras produktionskapacitet är mycket större än vad som behövs för den svenska marknaden och nu intar man Tyskland för att förmodligen fortsätta med Frankrike och övriga Europa. Fredrik berättade hur de med Exportrådets hjälp nått så här långt sedan i april i år! Fantastiskt!

Victoria Holm och Jennika Gill Noltorp från Region Skånes näringslivsavdelning presenterade ett antal erbjudanden till företag som är i exportförberedelsefasen: Exportmentorsprogram, exporttraninee, och hur man kan få värdefulla kontakter med företag i Europa, studieresor mm, via Enterprise European Network!

 

Sist ut var vår mest långväga gäst: Per Lindén från Scandic Sourcing i Shanghai. Av Per fick vi veta hur de  hjälper företag att etablera billiga säljkontor i Kina, smidigare än man kunnat ana! Vi fick också veta vilken fantastisk kompetens Per & co kan erbjuda företag som t ex vill starta fabrik i Kina och etablera sig på den marknaden. I Scandic Sourcing finns konsulter med många års operativ erfarenhet från svenska storföretag i Kina.

Ja hela eftermiddagen gav verkligen mersmak och vi var nog nöjda alla till mans när vi drog oss hemåt vid 18-tiden! Tusen tack till alla inspirerande föreläsare, och till en som vanligt jättetrevlig och intresesserad publik! Och tack till Ingmarie, min kollega, som hjälpte mig med allt det praktiska som ankommer en arrangör!

 

Ingrid Haraldsson

projektledare

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Producerad av Vitaminera AB