FöretagsAkademin


Hem Om FöretagsAkademin Aktiviteter Goda exempel Nätverk Press Kontakta oss

 

 

 

Våga göra skillnad. Hållbarhetsarbete för ditt företag

 

Våga göra skillnad

Hållbarhetsarbete för företag

Vad är ett hållbart företag? Vad kan arbete med CSR, Corporate Social Responsibility, betyda för ditt företag? Svaren på dessa frågor får du denna kväll. Och mycket mer kring hur du som företagare kan engagera dig i något du brinner för samtidigt som det ger affärsnytta för ditt företag.

 

Dag: Tisdagen den 27 april 2010

Tid: Kl. 16.30-19.30

Plats: Swedbank Stadion, ingång entré VIP 23, Malmö

(Karta över Stadions entréer som pdf)

För: Entreprenörer och företagare i Skåne.

Pris: Företagsträffar med FöretagsAkademin 2.0 är kostnadsfria.

Du bjuds på kaffe och macka.

 

 

Ladda ner inbjudan (pdf)

och sprid den i ditt nätverk

  Anmäl dig till företagsträffen den 27 april

 

 

 

 

 

 Annika Ahlgren

 

Öka företagets värde med hållbarhetsarbete

Annika Ahlgren reder ut begreppen om hållbarhet. Med roliga och inspirerande exempel visar hon hur du kan jobba med hållbarhet i ditt företag och bygga värde genom CSR, uppförandekoder och leverantörsutveckling.

 

Annika Ahlgren är regionansvarig på Sustainia Sweden AB, Region Syd, och brinner för att bygga starka varumärken genom hållbar affärsutveckling. Hon arbetar med tjänster inom verksamhets- och organisationsutveckling med expertkompetens inom ledarskap, kvalitet, miljö, arbetsmiljö och CSR.

 

 

 


 

 

 

Åsa Skogström Feldt

 

Företags engagemang i världen gör skillnad

Hur kan vi väcka lokal entreprenörsanda och avskaffa hunger och fattigdom en gång för alla? Åsa Skogström Feldt berättar om hur du kan göra skillnad i andra delar av världen på ett socialt och ekonomiskt hållbart sätt.

 

Åsa Skogström Feldt, VD Hungerprojektet och grundare till Nätverket Göran. Har lång erfarenhet från näringslivet bland annat som Marknadschef för Sony Ericsson i Tyskland.

 

 

 

 

 


 

 

 

 Helena Kurki

 

 

Bli framtidens företagare redan idag

Att aktivt arbeta med CSR är att göra ett medvetet val för ökad konkurrenskraft. Det menar Helena Kurki. Alltfler trender och tecken pekar mot att det värderingsstyrda företaget blir en vinnare på den framtida marknaden.

 

Helena Kurki driver World Care Events, ett företag som arbetar med fokus på företags sociala ansvarstagande där medarbetarna är involverade. Hon arbetar som brobyggare mellan företag och samhällsentreprenörer. Helena har ett starkt intresse för etik, förändringsarbete och medarbetarengagemang.

 

 

 


 

 

 
 

 

 

Mötesplats för engagemang, upplevelser och samarbeten

Under kvällen får du tillfälle att nätverka med andra företagare. Du får också möjligheten att möta olika kultur- och samhällsentreprenörer. Träffa och prata med representanter för Moomsteatern, Myrorna, Aluma, Skånes Naturskyddsförening och Mentor samt sångerskan Claudia Dancs. Öppna dina sinnen, våga göra skillnad. Skapa tillsammans förutsättningar för samarbete som gör nytta för dig och samhället.

 

Tider för möten är kl. 16.30-17.00 samt under pauserna.

 


 

 

 

  Wivan-Kristina Sandberg

 

 

 

 

 

Kvällens moderator

Wivan-Kristina Sandberg är frilansjournalist och arbetar även i wellnessbranschen. Hon har bland annat bevakat näringslivet i Öresundsregionen som nyhetschef på nyhetstjänsten Rapidus och tidigare även arbetat som journalist på Sveriges Radio.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 Vesna Maldaner

Foto: Claes Hall

 

Utgår som programpunkt pga sjukdom

 

Sälj ditt erbjudande på 30 sekunder

Lär dig presentera dig själv, din idé, tjänst eller produkt på ett sätt som fångar andras uppmärksamhet. Antingen du söker en affärspartner, vill skapa nya relationer eller sälja ett varumärke så är de första 30 sekunderna avgörande.

 

 

Vesna Maldaner är redaktör och producent med över 25 års erfarenhet av media. Idag driver hon Mediebyrån.nu där hon leder olika medieprojekt. Hennes affärsidé är att bistå med både smarta idéer och kreativa lösningar. Vesna har skrivit böckerna "Sälj dig själv på 30 sekunder" (Liber 2007) och "GPS för kvinnor - Navigera i en manlig värld" (Liber 2009).

 

 

 

 

 

 


 
 

Endast för företag som deltar i projektet FöretagsAkademin 2.0

Nätverk med fokus på hållbart företag

I maj startar FöretagsAkademin ytterligare två affärsnätverk. Dessa nätverk, med fokus på hållbart arbete, är endast öppna för företag som deltar i projektet. Du kan läsa mer om nätverken och om hur du anmmäler ditt intresse under menyn nätverk.

 


 

 
 

Hjälp oss sprida information om företagsträffen

Ladda ner vår inbjudan (pdf) och sprid informationen i dina nätverk!

 


 
   

Önskar du hjälpmedel pga av funktionsnedsättning och/eller kursmaterial i alternativa format, meddela oss detta i samband med att du anmäler dig till någon av våra aktiviteter.

 
     
     

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Producerad av Vitaminera AB