FöretagsAkademin 2.0


Hem Om FöretagsAkademin Aktiviteter Goda exempel Nätverk Press Kontakta oss

 

 

Pressmeddelanden 090427 090218 101203 Publicerade artiklar Egna artiklar Logotyper

Pressmeddelande 2009-04-27

Malmös företagare i unik mångfaldsutbildning

Företagsledarna och deras anställda får sina värderingar utmanade - under en halvdag får de arbeta aktivt med mångfaldens möjligheter


EU-projektet FöretagsAkademin 2.0 som har fått 26 miljoner för att stärka företagen i Malmö, har nu sitt första seminarium med temat ”Utmana enfaldens gränser”. Företagsledare och deras anställda inbjuds till en halvdag där etikkonsulten Anna Rosengren och inspiratören Claes Schmidt/Sara Lund ska gå på djupet och dissekera våra värderingar och fördomar ur ett företagsperspektiv. Fokus kommer att vara på hur företagen kan utnyttja mångfalden för att stärka sitt varumärke och vässa sin konkurrenskraft.

 

- Mångfald är en kunskapsfråga och innebär varje människas rätt att vara olik. Mångfaldsarbete handlar om att förändra beteende och lära sig utnyttja alla slags olikheter, säger Anna Rosengren. Sverige är ett mångfaldssamhälle och frågan är ju om vi som företagare vill nå hela - eller bara en liten del av marknaden.

 

- Det finns tydliga kopplingar mellan mångfaldsarbete och lönsamhet, säger Claes Schmidt. Där alla tänker lika, blir inte mycket tänkt. Oliktänkare och oliktänkande är underskattade framgångsfaktorer.

 

Det blir en underhållande och inspirerande halvdag som ska göra Malmös näringsliv medvetna om hur fördomar och värderingar styr vårt tänkande och hur man kan komma på andra tankar.

 

Malmö är en stad rik på mångfald, detta är ett av de projekt som Malmö stad anordnar för att sätta Malmö på kartan, både nationellt och internationellt som en stad som arbetar med mångfaldsfrågor, bl a kommer Norsk TV vara på plats och filma.

 

Norsk TV, som uppmärksammat Malmös mångfaldsproblematik, kommer att vara på plats för att dokumentera det unika evenemanget.

 

Seminarierna hålls: mån 27/4 kl. 13-17, mån 18/5 kl. 13-17, tis 19/5 kl. 8-12, mån 1/6 kl. 16-20

 

Frågorna som kommer att tas upp är:

  • Nöjer du dig med att nå 4 % av marknaden?

  • Hur olika kan man vara – och ändå dra åt samma håll?

  • Är det lönsamt att arbeta med oliktänkande?

  • Hur ser ditt arbetsplatsklimat ut?

Ytterligare information och frågor: Inga-Lill Lellky, Malmö stad 040 – 31 92 60 eller 0705-46 63 34, eller gå in på vår hemsida www.foretagsakademin.org

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Producerad av Vitaminera AB